11 Sebab Kenapa Malaysia Bagus?

11 Sebab Kenapa Memilih Malaysia?

Sumber Online...

 

NEGARA INDIA : Jika anda tidak bersetuju dengan GST kamisebanyak 28% anda boleh pergi ke Malaysia yang hanya mengenakan GSTsebanyak 6%. Mereka juga mempunyai sekolah Tamil di sana walaupundi India Utara sendiri tidak disediakan sekolah sedemikian.

 

AS : Adakah anda mahukan penjagaan kesihatan percuma? Jikabegitu, anda boleh meninggalkan Amerika Syarikat dan pergi keMalaysia kerana ianya hampir percuma di sana!

 

HONG KONG : Anda tidak mampu membeli rumah? Jadi, anda bolehmeninggalkan Hong Kong dan pergi ke Malaysia kerana hampir semuaorang yang berusia 35 tahun ke atas sudah mampu memiliki rumah disana!

 

FILIPINA : Apa? Anda mahu kereta? Tinggalkan Filipina dan pergike Malaysia kerana setiap rumah di sana memiliki lebih daripadasebuah kereta di sana!

 

SWEDEN : Adakah anda mengadu tentang kos sara hidup yang tinggi?Oleh itu, anda harus berpindah ke Malaysia kerana negara tersebutmerupakan salah satu negara yang mempunyai kos sara hidup terendahdi dunia.

 

KANADA : Adakah harga petrol terlalu mahal? Jika sedemikian andaharus meninggalkan Kanada dan pergi ke Malaysia kerana petrolmereka lebih murah daripada Coca Cola!

 

CHINA : Adakah anda mahu jaminan tempat di sekolah menengah?Maka anda harus tinggalkan China dan pergi ke Malaysia. Merekamempunyai banyak sekolah Cina untuk anda dan semua orang bolehmendapat tempat untuk pendidikan sekolah menengah.

 

JEPUN : Adakah anda ingin menikmati kehidupan semasa bekerja?Jika begitu, anda boleh meninggalkan Jepun dan berhijrah keMalaysia. Hal ini kerana di sana mempunyai banyak cuti umum danbekerja sehingga pukul 5 petang sahaja, penjawat awam pula bekerjasehingga 4.30 petang. Selain itu, pekerja di sana hanya bekerjaselama 5 hari seminggu dan mereka boleh pergi filem, minumStarbucks, makan secara teratur dan sentiasa melancong pada haricuti.

廣告-請繼續往下閱讀

 

AUSTRALIA : Adakah anda tidak berpuas hati dengan penutupankedai-kedai di sini yang terlalu awal? Maka anda harus beralih keMalaysia kerana mereka mempunyai restoran 24 jam di mana-mana danpasar raya pula dibuka sehingga pukul 10 malam.

 

INDONESIA : Adakah anda mahu Datuk Bandar China? Jadi anda bolehtinggalkan Jakarta dan pergi ke Pulau Pinang kerana Ketua MenteriPulau Pinang sentiasa menjadi orang Cina, sejak tahun 1957lagi!

 

SINGAPURA : Adakah anda mahu mengutuk dan memfitnah pemimpinanda di FB? Jika begitu, anda harus meninggalkan Singapura danpergi ke Malaysia. Di sana, mereka bebas mengutuk Perdana Menterimereka hampir setiap hari.

 

Selamat beramal dan fikir fikirkanlah.